Lindra smärta och svullnad i åderbråck

Om du vet vilka åderbråck är meden djup anatomisk synvinkel, orsakerna och mekanismen för förekomst av åderbråck. då blir det klart att detta är en nästan obotlig sjukdom som bara kan stoppas kirurgiskt. Hur inte ledsen, men sant. Först kan åderbråck vara bekymrad om en ung kvinna bara som en estetisk, kosmetisk defekt, men senare, med åldern, fortskrider processen, och det finns svullnad, smärta, tyngd i benen, dessutom kan det vara den farligaste och tromboflebit - tromboembolism.

I denna artikel kommer vi att tala om behandling av åderbråck i hemmet, men läsaren bör förstå att:

Konservativa metoder för behandling av åderbråck harvilket bara betyder som en stödjande behandling före och efter operationen, ingen kräm, ingen salva, ingen lotion, kan inte bidra till att förändra trycket i de nedre extremiteterna.

Bär kompressionsunderkläder med åderbråck. verkligen utövar sin positiva effekten tillräckligt effektiv, utan också som en förebyggande av progression att suspendera varicer och vidare uppkomsten av åderbråck (se. behandling av åderbråck).

Varianter av bedrägeri och fusk av patienter med åderbråck

  • "Personlig flebolog" och "ingen åderbråck"

Jag skulle vilja varna våra läsare detVi fick inte till bedrägliga webbplatser främjas i annonsnätverk, till Internet, som erbjuder unika hjul med en magisk metod att bli av med åderbråck under namnen "Personal phlebologist" och "nej åderbråck" - detta är den verkliga Swindle godtrogna medborgare. På dessa skivor med undantag för övningar med åderbråck har ingen information om behandling av åderbråck. I själva verket kan enkla övningar bidra till att minska tyngd i benen, ta bort svullnad, men det är helt gratis att hitta på en webbplats av åderbråck.

  • Behandling av åderbråck med leeches

Behandling av åderbråck med leeches är också den mestläkare anser kvackeri och fusk. Många patienter vet inte essensen av sjukdomen, åderbråck förväxlas med tromboflebit och tror att blodet ska vara "smälta" och blodiglar i denna hjälp med åderbråck. Om en person har trombos, är det bättre att använda säkra läkemedel som främjar blodförtunnande. En behandling för åderbråck iglar kan främja allergisk dermatit, trofiska sår, stick förblir ofta efter mörka fläckar.

  • Medicinsk produkt "Botfort" eller "Varifort"

Företaget "Healthy" annonserar en medicinsk produkt"Varifort" - också sälja rent vatten, i reklam för denna lzhesredstva preputany orsaksmekanismer av åderbråck. Frasen "för att eliminera orsaken till åderbråck - blodpropp, bör du ta bort den positiva laddningen från blodproppar och de lösa dem, på grund av att de sfäriska glaspärlor inuti KRAGSTÖVEL" - ingen annan än de vanföreställningar inte nämna. Blodproppar är inte orsaken till åderbråck, och omvänt under förlängda varicer, kan komplikation vara trombos, blodproppar ibland bilda men utan varicer. Och glasbollar och biologisk elektricitet i kroppen har helt olika fysikaliska egenskaper.

Krämer, salvor, lotioner - det kan hjälpa till att lindra smärta, svullnad, men inte minska de dilaterade venerna

Den mest effektiva naturläkemedlet, som hjälper till att lindra trötthet i benen, minskar svullnad - är hästkastanj. Därför, om du vill välja en kräm, salva frånåderbråck, välj de rättsmedel som innehåller hästkastanjutdrag. Här är några recept för att använda denna åtgärd för att behandla åderbråck i hemmet:

  • Grind så mycket som möjligt fint frukten av kastanjen dåsmälta på ett inre vattenfett av vattenbad och tillsätt en blandning av kastanj i ett förhållande av 1/1. Denna komposition kan smörja de dilaterade venerna och åderbråckarna.
  • Torka blommor av hästkastan 50 g. Häll 500 ml. vodka, insistera 3 veckor, dränera. använd denna infusion efter 2 r / dag för 30-40 droppar före måltid.
  • Torka frukterna av kastanj, tillsätt alkohol, frånBeräkning av 2 koppar alkohol 2 matskedar kastanj, insistera 10 dagar, skaka regelbundet, belastning. Ta 20-30 cap. tinktur 2-3 r / dag före en måltid i 20 dagar, bryt sedan 10 dagar och upprepa kursen igen.

Dessa är recepten våra förfäder använde,när det inte var möjligt att använda växtextrakt, som idag finns i många krämer. Så, till exempel, hästkastanj i olika doser finns i följande krämer, som kan köpas antingen i en butik eller på ett apotek.

Cream Auchan Lugnande- Du kan använda Aushan fotkrämLugnande, som en del av som har lavendel och hästkastanj, löjligt pris du kan köpa i Auchan butiker i yttrandet många har det uppenbart lugnande effekt, lindrar trötthet, tyngdkänsla i benen, men återigen, noterar vi - kan inte bota åderbråck vener, bara symptomatiskt lindra tillståndet vid slutet av dagen. Huvudseffekten av denna grädde vid bedövning och lyftning av tyngdkraften, som uppstår på grund av extraktet av hästkastanj.

Cream-balsam Chaga- Fotkräm med hästkastanj, såld iapotek, billiga medel, som innehåller flera extrakt av olika medicinska växter: extrakt av saber, grönt te, japansk sophora, hellebore och hästkastanj.

Cream Antivaricose, förebyggande, avkopplande - i kompositionensom också inkluderar hästkastan, tavolga och melissa. Cream-gel är gjord enligt det ursprungliga receptet av Agafia Ermakova, en berömd sibirisk herbalist. Har en avslappnande liten smärtstillande effekt, tack vare insamlingen av medicinska örter. Denna grädde avlägsnar svullnaden av fötterna på kvällen, stärker kärlens väggar, används som förebyggande medel för åderbråck.

Venitan - Ett läkemedel som innehåller escinär en glykosid erhållen från frön av samma hästkastanj. Det har en mycket fördelaktig effekt på venösa kärl. Det används för smärta, tyngd i benen, med åderbråck, och även för förebyggande ändamål.

Övningar för ben med åderbråck

Om en person har ärftliganlag för åderbråck, några tunga fysiska aktiviteter, särskilt lyfta vikter eller allvarlig sport - kraftsporter, cykling, skridskoåkning, längdåkning sport - anses vara önskvärt eftersom det är troligt att utveckla åderbråck och dess komplikationer i vuxen ålder.

Träning med åderbråckbättre i en speciell kompression plagg som görs i dag i form av en mycket vacker strumpor och strumpbyxor. Läkare phlebologists rekommenderar att personer med anlag för åderbråck eller befintlig sjukdom att behandla åderbråck med hjälp av regelbundna prestanda förebyggande och botande gymnastik, som är lätt att utföra hemma.

Den föreslagna uppsättningen övningar för åderbråck varutvecklad av ledande ryska och utländska specialister, särskilt för patienter med åderbråck i den dagliga utförandet av enkla övningar - symtom på venös insufficiens i benen minskar, minskar risken för komplikationer och bromsa utvecklingen av sjukdomen.

1 övning - lossning av benvener. Skulle andas jämnt och djupt med slutna ögon, slappna av, bör detta sättas under fötterna av kuddar eller en speciell vals till ben över kroppen vid 20 grader.

2 övning - det utförs smidigt, långsamt. Du borde lägga dina ben, ta djupt andetag och vid utandning böja ett ben, dra ditt knä till bröstet. Med nästa inspiration, raka upp benet vertikalt och försiktigt sänka det. Samma övning ska göras med det andra benet.

3 Övning för åderbråck. Denna rörelse är bekant för alla, det borde också göras ligga och föreställa sig att du cyklar, sparkar pedaler med fötterna.

4 Övning - Alternativt unböj och böj foten bakåt, endast i fotledet.

5 Övning Unbend och vik tårna växelvis.

6 Övning - Lyft upp dina ben, ligga på ryggen, lägg armarna längs stammen. Vrid båda fötterna samtidigt och sedan ut.

7 Övning - Slita inte strumporna av golvet, gå på plats.

8 Motion - benen ihop, armar längs kroppen, på ett djupt andetag, få upp långsamt på tårna, när du andas ut - återgå till sitt ursprungliga läge.

9 Övning - Ligga, böj dina ben, gör det interiva av fötterna från golvet. Håll samtidigt dina händer på dina höfter. Vid inandning, höja huvudet och kroppen, medan händerna glider mot knäna. Vid utandning, återgå till startpositionen.

10 Övning är en övning sax i upprätt läge, det här görs liggande, händerna längs stammen, det är nödvändigt att korsa benen, jämnt andas.

11 Övning mot åderbråck - Böj dina ben i knäet, liggande på ryggen, samtidigt som du inte tar fötterna av golvet. Med långsam utandning, dra i magen och vice versa, med långsam inspiration - uppblåsa magen.

12 Övning - Placera dina ben i en vinkel på 20grader och ligger på ryggen, kläm en liten kudde mellan fötterna. Böj i nedre delen av ryggen långsamt inandning, samtidigt som du sönder skinkorna från sängen. Vid utandning, återgå till startpositionen.

13 Övning - Stå, fötter ihop, händer längs kroppen, andas in, ta axlarna tillbaka, vid utandning - slappna av axlarna, sänk huvudet framåt.

14 Övning - Liggande, fötter i 20 graders vinkel. Böj ett ben, dra knäet mot bröstkorgen, linda armarna runt foten. Räta sedan långsamt ditt ben upp, medan dina händer glider längs kalven mot knäet och stramt fast i benet. Sänk ditt ben, medan dina händer glider över låret. Samma övning för det andra benet.

15 Övning - Efter en uppsättning övningar borde du ta en kontrastdusch på fötterna. En ström av kallt vatten växlar med varmt vatten i 5-10 minuter.

Artikeln är användbar, aktuell. Men lite pessimistisk. Det visar sig att om det finns en benägenhet att åderbråck eller var stjärnor, och fick ut kransar, kommer detta oundvikligen att leda till kirurgi. Profylakse eller inte - resultatet är en. Enligt min åsikt är detta också en av myterna. I det inledande skedet av stor betydelse har daglig motion, simning, gymnastik, utestängning från kosten skadliga produkter, bad, kontrastduschar, en kompression plagg, dekokter och infusioner av örter, i synnerhet på grund av kastanj, hassel, slaktare och andra. Naturliga salvor, beredd hemma. I allmänhet aktivt förebyggande och i hela livet. Du kan återställa eller minimera patologiska förändringar.

Jag håller med, men faktumet i saken är att väldigt få människoruppmärksammar de framväxande "stjärnorna" och kransarna, tills de får sig att känna smärta eller annat obehag. Och nej, jag är säker på att ingen är engagerad i att förebygga vid ung ålder, bad och örtteer, naturliga salvor, gymnastik, etc. De som älskar sig själva mycket och har råd att ägna så mycket tid att ta hand om sina kroppar - ja, de kan avbryta processen. I turbulensen av stadsfilistins moderna liv - det är nästan inte realistiskt, ledsen som det kan tyckas ...

Jag har åderbråck bara på enhögra benet är redan länge sedan ärftlighet och hårt arbete som jag vill probyvat att behandla mig själv för att det fortfarande inte gör ont så mycket och nu är jag rädd att meningen blir minst?

Lägg till en kommentar Avbryt svar