Ödem vid näsan och nära örat

Ett sådant problem kan uppstå som ett resultat avbär örhängen som du inte passar i storlek eller material som de är gjorda. Inflammation av öronlober provocerar inte bara bär örhängen. Mer sannolikt sjukdomen i händelse av en felaktig punktering av örat, vilket också kan orsaka en inflammatorisk process. Hur man minskar risken för infektion för alla smyckenälskare, läs vidare i artikeln.

Symptom på inflammation i öronloberna

Varje gång du sätter in i öronlocketÖrhänge, på samma sätt, öppen tillgång till bakterier som lever på din hud. Om du ser att huden runt örsnibben örhängen spolas, svullen, täcker en sårskorpa eller ut ur den utstrålar vätska, då det var den laguppställning infektion. Inflammation av lös fiber uppträder med en liten rodnad på den plats där öronringen ligger. Sedan sprida sig över hela loben, upp i hårbotten, längs nacken, in i öronkanalen.

När ska jag se en läkare? Om symtom på inflammation inte går bort om några dagar, bör du definitivt rådfråga en läkare. Det finns ingen stor sannolikhet för att infektionen kommer att få några allvarliga konsekvenser, men inflammation av lös fiber kan uppstå, liksom krypande infektion under huden.

Hur man behandlar hemlöss i hemmet?

Om du märker de första symtomen på sjukdomen behöver duta bort örhängen. När du har tagit bort örhängen, måste du tvätta infektion med tvål och vatten - detta kommer att leda till det faktum att rodnad och svullnad kommer att vara på egen hand.

Vad ska man göra om det finns inflammation?

Om du vill att det genomborrade örat ska läka somsnart som möjligt och inte utsätts för örsnibben inflammation är nödvändig för att torka av den med desinfektionsmedel lösningar. Du kan använda väteperoxid eller vanlig medicinsk alkohol. Klorhexidin eller Furacilin är också lämpligt för detta ändamål. Om det inte finns några symtom på inflammation, torka öronlocket två gånger dagligen i 2-3 veckor.

Även om du noggrant tittat efter öronlobenEfter piercing kan den fortfarande bli inflammerad. I det här fallet ser du rodnad, svullnad i örat. I det här fallet måste du byta desinfektionslösning och öka mängden gnugga upp till fem gånger om dagen.

Det bör noteras att ta bort örhänget från örat inte rekommenderas för inflammation, eftersom såret kommer att skärpas och infektionen sker, men att sätta upp en örhänge du kommer inte att lyckas.

Om du märker en abscess i såret, är det dags att ta antibakteriell salva. Glöm inte att tvätta händerna före förfarandet, annars kan situationen bli mer komplicerad.

Om de föreslagna aktiviteterna inte hjälper digdet är nödvändigt att se en läkare. Han kommer att kunna fastställa orsaken till sjukdomen. Om du har en allergisk reaktion på metallen från vilken örhängen är gjorda, så kan du helt enkelt ändra dekorationen. Om du byter örhängen, och inflammationen inte passerar, så kommer du troligtvis att helt överge deras klädsel.

Om inflammation i öronloben har uppstått genomnågon tid efter piercing, då måste du utföra samma sekvens av åtgärder. Den enda skillnaden är att i det här fallet kan du ta bort öronringar en stund, eftersom såret inte kan vara kvar.

Förebyggande av inflammatoriska sjukdomar i öronloben

Om du bestämmer dig för att genomborra dina öron, bör du förstå,att detta förfarande kan leda till infektion där. Lyckligtvis finns det droger som kan hjälpa till att undvika detta obehagliga fenomen.

För att undvika smittspridning, öronenmåste genomgå lämplig specialist och göra det ordentligt. Det är bäst att konsultera en hudläkare, som genomborrar hans öron med en speciell "gun" - enheten, steriliserade hål i öronen örhängen. När en läkare använder en speciell enhet i kombination med lämpliga tekniker, minskar risken för infektion betydligt.

Hur minskar sannolikheten för inflammation vid punktering?

Håll öronen rena. Nyligen bör rengöras hål i öronen med väteperoxid två gånger om dagen, och sedan påtvinga örsnibbar antibiotisk salva. Detta borde göras två till tre dagar efter piercing, och sedan kan du tvätta dina öron med vatten och tvål.

Örhängen ska vara gjorda av guld. Det är bättre att bära örhängen av rena material som inte innehåller några föroreningar, till exempel guld eller silver. Det är värt att notera att i billiga örhängen finns nickel, som många människor är känsliga för. Allergi mot denna metall kan orsaka infektionens utveckling.

Vi hoppas att de rekommendationer vi föreslogkommer att låta dig undvika öronlobens inflammation. Om det gör det kan du enkelt klara av det. Det viktigaste du behöver komma ihåg att om inflammationen i örsnibben kvarstår efter att ha utfört den följd av åtgärder, bör du definitivt se en läkare - bara han kommer att hjälpa dig att skapa den verkliga orsaken till detta obehagliga fenomen.

© Författare: Terapeut Elena Dmitrenko

Med denna artikel läs: